IT-Recycling

Exclusief voor bedrijven en instellingen

Waarom Whale IT Recycling?

  • Gespecialiseerd in elektronica recycling
  • Zorgvuldige waardering van materiaal
  • WEEELABEX-gecertificeerd

Passie voor IT-Recycling

Bij Whale IT Recycling leggen we al onze passie in het recyclen van IT-hardware en elektronica. We helpen dan ook graag om je oude elektronische apparaten op een milieuvriendelijke én lucratieve manier te verwerken. We ontzorgen bedrijven en instellingen met onze ophaaldienst. Daarnaast draagt het recyclen van oude elektronica in onze sociale werkplaats bij aan het voldoen aan een SROI-verplichting.

Dubbel circulair...

IT-Recycling in een sociale werkplaats

Door samen te werken met sociale werkplaatsen, waar mensen met diverse achtergronden en talenten de kans krijgen om weer aan het werk te gaan, willen we nog verder invulling geven aan onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Het ontmantelen van elektronica is een werkzaamheid die zich uitstekend leent voor deze groepen. Het stelt hen in staat om betrokken te zijn bij een zinvolle activiteit en hun vaardigheden te ontwikkelen, terwijl ze bijdragen aan een groenere wereld. Natuurlijk is de werkplaats waarmee wij werken ook in het bezit van het strenge WEEELABEX-certificaat. Heeft jouw bedrijf een SROI-verplichting? Het laten verwerken van oude hardware door onze sociale partner, draagt hieraan bij! Waardevolle grondstoffen komen weer in de economie en de medewerkers weer in de maatschappij, dubbel circulair dus!

Handmatige demontage voor beste recycling
Wij geloven in de kracht van handmatige demontage. Een aanpak die de schoonste stromen oplevert. Dat resulteert in hogere recyclingpercentages en minder belasting voor het milieu.

Ons toegewijde team zorgt ervoor dat elk onderdeel zorgvuldig wordt gedemonteerd en gerecycled. Daardoor blijven waardevolle materialen behouden en worden gevaarlijke stoffen veilig verwijderd. Op deze wijze is de kwaliteit van recycling beter én dragen we bij aan social return. Door oude elektronica handmatig te verwerken kan bovendien een deel van de onderdelen opnieuw, als product, worden gebruikt.

IT-Recycling demontage

WEEELABEX-gecertificeerd, wat betekent dat?

We hechten veel waarde aan milieubewustzijn en duurzaamheid. Daarom kunnen we vol trots vertellen dat wij WEEELABEX-gecertificeerd zijn voor de handmatige verwerking van oude elektronica. Dit certificaat wordt toegekend aan organisaties die voldoen aan strenge normen voor milieubescherming, gezondheid en veiligheid bij de verwerking van elektronica. Wanneer je je oude elektronica aan Whale Recycling toevertrouwt, ben je verzekerd van een verantwoorde en duurzame verwerking.

WEEELABEX-gecertificeerde IT-Recycling

Gemakkelijke inzameling

Het verwijderen van oude elektronica moet voor bedrijven zo eenvoudig mogelijk zijn. Daarom biedt Whale een aantal opties om je te helpen. We kunnen je oude elektronica ophalen, met onze handige ophaaldienst. Of we plaatsen inzamelmiddelen zoals palletboxen of containers op jouw locatie, zodat je op je gemak kunt recyclen. Na binnenkomst op onze locatie wordt alle elektronica gesorteerd en gewogen. Op de factuur vermelden wij iedere weging. Heb je daar nog vragen over? Dan beschikken we over gedetailleerde informatie van elke weging, inclusief foto’s. Volledige transparantie dus. Als alles is gewogen, stellen wij een creditfactuur op die we op korte termijn betalen.

Vraag direct een offerte aan

Online offerte aanvragen

Brenglocaties van zusterbedrijf Krommenhoek Metals

Voor particulieren en bedrijven die graag contante betaling ontvangen voor hun oude hardware raden we ons zusterbedrijf Krommenhoek Metals aan. Krommenhoek Metals beschikt over twee volledig overdekte inleverlocaties in Rotterdam en Wateringen. Hier kun je jouw oude elektronica inleveren en kan er meteen contant kan worden afgerekend. Krommenhoek heeft een handig overzicht met alle actuele inkoopprijzen voor oude elektronica.

 

Printplaat Recycling moederbord

Printplaat recycling

Wij zijn specialist in het opkopen en sorteren van printplaten voor recycling. Whale koopt wereldwijd grote partijen gesorteerde of ongesorteerde printplaten op. We zijn snel in staat om printplaten te waarderen aan de hand van wat duidelijke foto’s. Deze kunnen gewoon via Whatsapp worden gestuurd.

Oude printplaten bevatten metalen en edelmetalen zoals koper en goud. Door onze ervaring met het sorteren van printplaten kunnen wij doormiddel van een visuele inspectie vaststellen wat de waarde van printplaten is.

Meer over printplaat recycling

Dubbel circulair: elektronica terug naar grondstoffen en onze mensen naar de arbeidsmarkt

Datavernietiging bij IT-Recycling

Wanneer je oude IT-hardware afvoert wil je natuurlijk zeker weten dat jouw data niet op straat komt te liggen. We bieden daarom IT-Recycling in combinatie met datavernietiging aan. Whale vernietigd harde schijven door deze in eigen beheer tot hele kleine deeltjes van 9 – 11 mm te shredderen (versnipperen). Tijdens het vernietigingsproces wordt iedere harde schijf nauwkeurig geregistreerd. Een registratie en vernietigingscertificaat is standaard inbegrepen. Zo kun jij aantonen dat je AVG-proof je IT-hardware hebt afgevoerd.

Meer over datavernietiging

Veelgestelde vragen over IT-Recycling

Haalt Whale ook oude elektronica op bij particulieren?

Koopt Whale alle soorten IT-hardware en elektronica in?

Draagt verwerking door een sociale werkplaats
bij aan mijn SROI-verplichting?

Wat voor inzamelmiddelen zijn er beschikbaar?