IT recycling

Waarom Whale IT Recycling?

  • Gespecialiseerd in elektronica recycling
  • Zorgvuldige waardering van materiaal
  • Transparante prijsvoering
data-recycling

Sociale werkplaatsen: een stap verder

Maar we gaan nog een stap verder bij het vervullen van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Whale IT Recycling werkt samen met sociale werkplaatsen, waar mensen met diverse achtergronden en talenten de kans krijgen om weer aan het werk te gaan.

Het ontmantelen van elektronica is een werkzaamheid die zich uitstekend leent voor deze groepen. Het stelt hen in staat om betrokken te zijn bij een zinvolle activiteit en hun vaardigheden te ontwikkelen, terwijl ze bijdragen aan een groenere wereld. Natuurlijk werken wij alleen samen met werkplaatsen die beschikken over het strenge WEEELABEX-certificaat. Heeft jouw bedrijf een SROI-verplichting? Het laten verwerken van oude hardware door onze sociale partners, draagt hieraan bij!

Handmatige demontage voor beste recycling
Wij geloven in de kracht van handmatige demontage. Een aanpak die de schoonste stromen oplevert. Dat resulteert in hogere recyclingpercentages en minder belasting voor het milieu.

Ons toegewijde team zorgt ervoor dat elk onderdeel zorgvuldig wordt gedemonteerd en gerecycled. Daardoor blijven waardevolle materialen behouden en worden gevaarlijke stoffen veilig verwijderd. Op deze wijze is de kwaliteit van recycling beter én dragen we bij aan social return.

whale-it-hardware-opkopen

WEEELABEX gecertificeerd: wat betekent dat?

We hechten veel waarde aan milieubewustzijn en duurzaamheid. We werken daarom hard aan het behalen van het WEEELABEX-certificaat voor de handmatige verwerking van oude elektronica. Dit certificaat wordt toegekend aan organisaties die voldoen aan strenge normen voor milieubescherming, gezondheid en veiligheid bij de verwerking van elektronica. We verwachten per oktober 2023 het certificaat in ontvangst te mogen nemen.

Wanneer je je oude elektronica aan Whale toevertrouwt, kun je rekenen op een verantwoorde en duurzame verwerking.

Gemakkelijke inzameling en betalingsopties

Het verwijderen van oude elektronica moet voor bedrijven zo eenvoudig mogelijk zijn. Daarom biedt Whale een aantal opties om je te helpen. We kunnen je oude elektronica ophalen, met onze handige ophaaldienst. Of we plaatsen inzamelmiddelen zoals palletboxen of containers op jouw locatie, zodat je op je gemak kunt recyclen. Na binnenkomst op onze locatie wordt alle elektronica gesorteerd en gewogen. Op de factuur vermelden wij iedere weging. Heb je daar nog vragen over? Dan beschikken we over gedetailleerde informatie van elke weging, inclusief foto’s. Volledige transparantie dus. Als alles is gewogen, stellen wij een creditfactuur op die we op korte termijn betalen.

Brenglocatie van zusterbedrijf Krommenhoek Metals

Er zijn particulieren of kleine bedrijven die graag contante of directe girale betaling ontvangen voor hun oude hardware. Dan raden we ons zusterbedrijf Krommenhoek Metals aan. Daar vind je een volledig overdekte inleverlocatie voor het afgeven van je elektronica, waar meteen contant kan worden afgerekend. Let op: Whale IT Recycling werkt uitsluitend voor zakelijke klanten en contante transacties zijn niet mogelijk.

Kiezen voor Whale IT Recycling betekent bijdragen aan een schonere planeet, terwijl je waarde haalt uit je oude elektronica. Neem vandaag nog contact op en ontdek hoe we met elkaar kunnen werken aan een duurzamere toekomst. Samen maken we het verschil!

Neem contact met ons op

Contact