Printplaat recycling

De beste prijs voor oude printplaten

  • Veel ervaring in opkopen en recyclen van oude printplaten
  • Inkoop van gesorteerde en gemengde partijen
  • Snelle waardebepaling op basis van foto's
Printplaat Recycling bij Whale

Printplaat recycling met de hoogste opbrengst

Whale IT Recycling heeft veel ervaring in het opkopen en recyclen van diverse soorten printplaten. Die expertise stelt ons in staat om de juiste waarde in te schatten, wat nog niet zo eenvoudig is. Door printplaten op de goede manier te waarderen en te sorteren, kunnen wij de beste prijs betalen. Whale koopt alle soorten printplaten, zowel gesorteerd als gemengd.

Wil je weten wat jouw printplaten waard zijn? Stuur ons een foto via Whatsapp. We kunnen middels verschillende foto’s direct een waardebepaling voor je doen.

Printplaat recycling - sortering

Vragen? Neem contact met ons op.

Neem contact op

Categorisatie van printplaten

We verdelen printplaten onder in algemene categorieën, variërend van A+ (zeer hoogwaardig) tot C (zeer laagwaardig). Zo wordt het recyclingproces gestroomlijnd, en kunnen wij de materialen op de juiste manier waarderen. Daarmee kunnen we de best mogelijke prijs bieden voor jouw printplaten.

Printplaat recycling – specifieke soorten

Naast deze algemene categorieën kopen wij ook alle specifieke soorten printplaten uit verschillende soorten apparaten. Denk bijvoorbeeld aan moederborden uit computers, servers of laptops. Maar bijvoorbeeld ook aan insteekkaarten of printplaten afkomstig van harde schijven. Zo wordt printplaat recycling eenvoudig.

 

Zeer hoogwaardig

Printplaat - Klasse A+

De meest hoogwaardige categorie printplaten die wij inkopen in klasse A+. Dit zijn printplaten uit professionele of militaire (telecom) apparatuur. Deze printplaten hebben een hoog gehalte aan goud en andere edelmetalen. Vaak is het goud ook duidelijk zichtbaar. Op deze zeer hoogwaardige printplaten zitten vrijwel geen zware koperhoudende componenten zoals trafo’s of grote condensatoren.

Printplaat recycling - zeer hoogwaardig
Oud is goud...

Moederborden

Whale koopt alle soorten moederborden in tegen scherpe prijzen. We onderscheiden hierin verschillende soorten zoals moederborden uit computers, servers en laptops. Daarnaast beoordelen wij de generatie van de oude moederborden. Als vuistregel geld dat hoe ouder het moederbord is hoe hoger de waarde. Oude moederborden hebben namelijk een hoger gehalte edelmetaal. Dit geld overigens ook voor alle andere soorten printplaten.

Printplaat recycling - moederborden

Hoe ouder de printplaat hoe hoger het gehalte edelmetaal

CPU - het hart van je computer

CPU staat voor ‘Central Processing Unit’ oftewel ‘Processor’. Dit onderdeel kan worden beschouwd als het hart van de computer. In de processor wordt informatie verwerkt en vind al het rekenwerk plaats. Hoe beter de processor, hoe sneller de computer. Naast dat CPU’s enorm belangrijk zijn voor het functioneren van computers bevatten ze ook hoge concentraties edelmetaal, de recyclingwaarde is dan ook relatief hoog.

Moderne CPU’s kunnen wij in sommige gevallen ook inkopen om opnieuw te gebruiken. Informeer naar de voorwaarden.

Recyclen of vernietigen

Harde schijf recycling

Naast oude printplaten koopt Whale ook alle andere onderdelen uit oude IT-hardware in. Harde schijven kunnen bijvoorbeeld prima worden gerecycled. Ze bestaan voor een groot deel uit aluminium en RVS maar bevatten bijvoorbeeld ook een magneet gemaakt van Neodymium. Een metaal dat een grote rol speelt in de energietransitie. Daarnaast heeft een harde schijf een erg hoogwaardige printplaat.

Bij de reguliere recycling van harde schijven is het ons doel om zo veel mogelijk grondstoffen terug te winnen. We begrijpen dat harde schijven in veel gevallen gevoelige informatie kunnen bevatten, daarom bieden we ook de mogelijkheid om harde schijven gecertificeerd door ons te laten vernietigen of om de data te laten wissen. Vraag gerust eens naar de mogelijkheden.

Harde schijf recycling
Zeldzaam maar enorm waardevol

Keramische CPU's

Helaas komen we ze steeds minder vaak tegen: Keramische CPU’s. Je vindt ze namelijk alleen tegen in oude apparatuur. Vooral de zogenaamde ‘Goldcap’ CPU’s zijn heel erg hoogwaardig. Van alle soorten printplaten en onderdelen kunnen deze processors als het meest hoogwaardig worden beschouwd wanneer we kijken naar de recycling waarde. Keramische Goldcap CPU’s zijn te herkennen aan het gouden vierkant in het midden van het onderdeel.

Whale Recycling koopt alle soorten CPU’s, zowel gesorteerd als in een mix.

Keramische CPU recycling

Brenglocaties van zusterbedrijf Krommenhoek Metals

Particulieren of bedrijven die graag zelf printplaten aanleveren en direct (contant) betaald willen krijgen, verwijzen wij graag door naar ons zusterbedrijf Krommenhoek Metals. In de twee volledig overdekte inleverlocaties in Rotterdam en Wateringen kunnen alle soorten metalen en elektronica worden ingeleverd. Krommenhoek heeft een uitgebreid overzicht van actuele inkoopprijzen voor oude printplaten, onderdelen en overige elektronica.

Het inleveren van oude printplaten voor recycling in één van de inleverstraten van Krommenhoek Metals gaat zeer eenvoudig en zonder afspraak. Beide locaties zijn iedere werkdag en op zaterdagochtend geopend. Je kunt er gewoon met je auto of bestelbus naar binnen rijden om overdekt te lossen. Alle materialen worden direct in jouw bijzijn gewogen. Als je weer bij de balie komt ligt jouw factuur al klaar.

Sorteren van printplaten

Het sorteren van printplaten kan een flinke klus zijn en is niet altijd eenvoudig. Er zijn ontelbaar verschillende soorten printplaten en voor wie er niet dagelijks mee bezig is kunnen de verschillende soorten veel op elkaar lijken. Whale Recycling biedt daarom een sorteerservice aan. Dit houdt in dat wij ongesorteerde partijen printplaten volledig sorteren en hier een overzichtelijk sorteerrapport van sturen, eventueel inclusief foto’s. Zo weet jij zeker dat je de beste prijs krijgt zonder daarvoor eerst printplaat specialist te worden.

Bij printplaat recycling is het verder ook van belang dat de oude printplaten op de juiste manier worden ‘schoongemaakt’. Sommige printplaten hebben namelijk componenten met gevaarlijke stoffen. Het meest voorkomende component dat moet worden verwijderd zijn batterijen, deze moet apart worden gerecycled. Maar in professionele telecomapparatuur zitten soms ook printplaten met componenten waar berylliumoxide in zit. Deze stof kan bij verkeerde behandeling zeer schadelijk zijn voor de gezondheid. Het is daarom van belang dat printplaten op de juiste manier worden behandeld.

Meer informatie over jouw printplaten? Stuur ons wat foto’s.

Veelgestelde vragen printplaat recycling

Koopt Whale Recycling alle soorten printplaten?

Hoe herken je hoogwaardige printplaten?

Is printplaat recycling gevaarlijk?