Harde schijf wissen

Waarom harde schijven gecertificeerd wissen?

  • Data aantoonbaar vernietigd met Certified Erasure Report
  • Vertrouwelijke gegevens worden 100% verwijderd
  • De hardware kan opnieuw worden gebruikt
Harde schijf wissen

Veilig harde schijven wissen

Whale IT Recycling zet veiligheid en privacy altijd op de eerste plaats. We begrijpen hoe belangrijk het is om jouw gevoelige informatie te beschermen. Dat doen we onder meer door het wissen van je oude harde schijven. We vertellen je graag meer over hoe we dat aanpakken.

Onze veilige en AVG-proof methode

We gebruiken gecertificeerde software van Certus, om ervoor te zorgen dat jouw gegevens volledig en veilig worden gewist van de harde schijf. Het wissen van harde schijven wordt ook wel ‘Wipen’ of ‘Data Erasure’ genoemd. Onze werkwijze voldoet aan de strenge richtlijnen van NIST800-88. Maar wat houdt die norm eigenlijk in?

NIST800-88
Deze set richtlijnen is ontwikkeld door het National Institute of Standards and Technology (NIST) in de Verenigde Staten. Het bevat gedetailleerde specificaties en procedures, voor het veilig wissen van gegevens op harde schijven. Door NIST800-88 te volgen, kunnen we garanderen dat jouw gegevens op een zeer veilige en effectieve manier worden gewist. Zo blijven er geen sporen van informatie achter.

Wil je weten wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Offerte aanvragen
Gecertificeerd en geaccrediteerd

Software voor het wissen van harde schijven

Certus Software heeft zich bewezen, onder meer door een indrukwekkende reeks certificeringen en accreditaties. Het pakket geniet een welverdiende reputatie op het gebied van betrouwbaarheid en beveiliging, met erkenning door vooraanstaande instanties en organisaties. Het is gecertificeerd volgens Common Criteria, certificering (ISO15408). Dit betekent dat de software voldoet aan de hoogste standaarden voor beveiligingsproducten en -systemen.

De betrouwbaarheid van de software blijkt verder uit accreditaties van gerenommeerde instanties zoals NATO (opgenomen in de prestigieuze NATO Information Assurance Product Catalogue (NIAPC)), ADISA, Hunguard, Norwegian National Security Authority en het National Cyber Security Center. Deze erkenningen benadrukken het vermogen van Certus om de hoogste normen voor data erasure te handhaven. Met de software kun je er volledig op vertrouwen dat jouw gegevens op de meest veilige en gecertificeerde wijze worden gewist. Voor een uitgebreider overzicht van deze certificeringen, verwijzen we je graag naar de website van Certus

Data wissen van computers

Hergebruik in plaats van vernietiging

Wij geloven sterk in hergebruik als de meest duurzame vorm van recycling. Harde schijven die nog in goede staat verkeren, kunnen opnieuw worden ingezet als producten. Hierdoor verlengen we de levensduur van deze apparaten en vermindert de vraag naar nieuwe grondstoffen en energie, die nodig is voor de productie van nieuwe harde schijven. Dit draagt bij aan een groenere en meer milieuvriendelijke toekomst.

Data Erasure combineren met hardware opkoop
Meestal wordt het wissen van harde schijven gecombineerd met het opkopen van hardware. Wij wissen harde schijven dan direct vanuit het apparaat waar de harde schijf inzit. Hiervoor is geen toegang tot de data zelf nodig. Wij starten de computers, laptops of servers op via onze software in plaats van via Windows. Alle gegevensdragers worden direct ge√Įdentificeerd.

Op het Certified Erasure Report is dan niet alleen de informatie van de harde schijf maar ook van het apparaat waar deze inzit te zien.

Defecte harde schijf wissen

Niet alle harde schijven kunnen worden gewist, bijvoorbeeld als gevolg van een defect. Voor deze situatie beschikken we over een speciale shredder, waarmee we harde schijven fysiek vernietigen. Dit zorgt ervoor dat alle gegevens onherstelbaar worden vernietigd en jouw privacy wordt beschermd.

Bovendien controleren we zorgvuldig op sectoren die niet kunnen worden gewist, om er zeker van te zijn dat geen enkel stukje informatie achterblijft. Heeft een harde schijf te veel sectoren die niet kunnen worden gewist? Dan gaan we die harde schijf alsnog shredderen, onze software controleert de staat van de harde schijf voordat het wisproces begint.

Op het moment dat wij harde schijven zowel wissen als shredderen sturen wij twee rapporten. Een Certified Erasure Report voor de gewiste harde schijven en een Vernietigingsverklaring voor de harde schijven die wij hebben geshredderd. Alle serienummers en overige informatie zijn in alle gevallen terug te vinden op deze documenten.

 

Meer over harde schijf vernietigen

Veelgestelde vragen over harde schijven wissen

Kunnen alle harde schijven worden gewist?

Kan ik de harde schijven niet gewoon formateren om de data te vernietigen?