Datavernietiging

Waarom Whale IT Recycling?

 • Gescreend personeel
 • Veilig transport
 • AVG-conform vernietigen
 • Milieuvriendelijke verwerking
data-vernietigen whale it

Waarom Whale IT Recycling?

Datavernietiging is ontzettend belangrijk, zeker sinds de invoering van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Bij Whale IT Recycling begrijpen we dat als geen ander. Wij zien dit als het belangrijkste aspect van onze dienstverlening en helpen jouw organisatie om AVG-conform te blijven bij het afvoeren van oude IT-hardware.

De AVG bevat strikte regels voor de bescherming van persoonlijke gegevens. Bedrijven zijn verantwoordelijk voor het waarborgen van de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van gegevens. Niet-naleving kan leiden tot zware boetes, zelfs ná het afvoeren van oude IT- hardware. Daarnaast ligt financiële schade op de loer, net als afbreuk aan het imago en de reputatie. Dataveiligheid is namelijk ook essentieel voor het vertrouwen van klanten en medewerkers in de organisatie, en het beschermen van vertrouwelijke bedrijfsgegevens zoals patenten.

Onze aanpak van datavernietiging

Whale IT Recycling hanteert een gesloten werkproces. Zo zorgen we ervoor dat jouw gegevens veilig en aantoonbaar AVG-proof worden vernietigd.

 • Gescreend personeel
  Elke medewerker die zich bezighoudt met datadragende hardware, wordt gescreend.
 • Veilig transport
  We zorgen dat jouw oude hardware veilig wordt vervoerd naar onze faciliteit.
 • Data vernietigen
  Om ervoor te zorgen dat gegevens niet kunnen worden hersteld, maakt Whale IT Recycling gebruik van verschillende methoden voor datavernietiging zoals datawiping en fysieke vernietiging.
 • Certificering en rapportage
  Na de vernietiging ontvang je gedetailleerde certificaten en rapporten. Deze bevestigen dat jouw gegevens volledig en AVG-conform zijn vernietigd.
 • Milieuvriendelijke verwerking
  We zetten ons in voor een beter milieu, door de resterende hardware op een verantwoorde manier te recyclen. Op onze pagina’s over het wissen en vernietigen van harde schijven vertellen we meer over onze aanpak.
whale-it-data-vernietigen-2

Veilige datavernietiging op jouw locatie

Sommige organisaties hebben zulke strikte beveiligingsmaatregelen, dat datadragende hardware het terrein niet mag verlaten. Whale IT Recycling biedt een oplossing voor datavernietiging op jouw locatie. We kunnen harde schijven ter plaatse vernietigen met onze mobiele shredder, vanaf vijfhonderd stuks. Als alternatief bieden we ook datawiping op locatie, op basis van projectafspraken. Met onze flexibele aanpak hou je de volledige controle over het proces, en de beveiliging van jouw gegevens. De datavernietiging voldoet aan de hoogste normen. En doordat de datadragende hardware veilig op jouw terrein blijft, worden de risico’s van externe verplaatsing uitgesloten.

Onze verantwoordelijkheid, jouw gemoedsrust

Bij Whale IT Recycling snappen we dat jouw gegevens van onschatbare waarde zijn. We nemen de verantwoordelijkheid voor datavernietiging dan ook uiterst serieus. Jij kunt je met een gerust gevoel concentreren op je kerntaken. Wij zorgen dat jouw gegevens veilig en AVG-conform worden vernietigd, zodat je bedrijf is beschermd tegen dataveiligheidsrisico’s.

Neem contact op met Whale IT Recycling

Ben jij op zoek naar een betrouwbare partner voor datavernietiging, die voldoet aan de AVG-richtlijnen en de hoogste normen voor dataveiligheid? Neem dan vandaag nog contact op met Whale IT Recycling. We staan klaar om al je vragen te beantwoorden en te helpen bij het veilig afvoeren van jouw oude IT-hardware. Je kunt ons bereiken via het contactformulier , e-mail] of WhatsApp.

Neem contact met ons op

Neem contact met ons op

Contact