Datavernietiging

Exclusief voor bedrijven en instellingen

Jouw data veilig vernietigd

  • Gescreend personeel
  • Vernietiging binnen 48 uur
  • Inclusief certificaat van vernietiging
Data wissen van computers

Waarom data vernietigen?

Datavernietiging is ontzettend belangrijk, zeker sinds de invoering van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Wij begrijpen dat als geen ander. Wij zien datavernietiging als het belangrijkste aspect van onze dienstverlening en helpen jouw organisatie om AVG-conform te blijven bij het afvoeren van oude IT-hardware.

Waarom is datavernietiging cruciaal?

De AVG bevat strikte regels voor de bescherming van persoonlijke gegevens. Bedrijven zijn verantwoordelijk voor het waarborgen van de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van gegevens. Niet-naleving kan leiden tot zware boetes, zelfs ná het afvoeren van oude IT- hardware. Daarnaast ligt financiële schade op de loer, net als afbreuk aan het imago en de reputatie. Dataveiligheid is namelijk ook essentieel voor het vertrouwen van klanten en medewerkers in de organisatie, en het beschermen van vertrouwelijke bedrijfsgegevens, zoals patenten.

Snel, veilig en betrouwbaar

Onze aanpak bij datavernietiging

Wij hanteren een gesloten werkproces. Zo zorgen we ervoor dat jouw gegevens veilig en aantoonbaar AVG-proof worden vernietigd.

  • Gescreend personeel
    Elke medewerker die zich bezighoudt met datadragende hardware, wordt gescreend.
  • Veilig transport
    We zorgen dat jouw oude hardware veilig wordt vervoerd naar onze faciliteit.
  • Data vernietigen
    Om ervoor te zorgen dat gegevens niet kunnen worden hersteld, maakt Whale IT Recycling gebruik van verschillende methoden voor datavernietiging zoals Data Erasure en Mechanische Vernietiging (shredderen).
  • Certificering en rapportage
    Na de vernietiging ontvang je gedetailleerde certificaten en rapporten. Deze bevestigen dat jouw gegevens volledig en AVG-conform zijn vernietigd.
  • Vernietiging binnen 48 uur
    Door datadragers snel te vernietigen verminderen wij het risico op een datalek.
Offerte aanvragen
Datavernietiging door shredderen
Datavernietiging door Data Erasure

Methoden van datavernietiging

In principe hanteren wij twee methoden om data veilig te vernietigen, Data Erasure en Mechanische Vernietiging. We leggen je uit wat dit betekend.

Data Erasure
Data Erasure wordt ook wel ‘Wipen’ of ‘Wissen’ genoemd. Bij deze methode wordt de data op een harde schijf overschreven, de harde schijf zelf kan hierna opnieuw worden gebruikt. Data Erasure is dus een duurzame en financieel interessante manier van datavernietiging. Wij gebruiken hiervoor gecertificeerde Certus Software.

Meer over Data Erasure

Mechanische vernietiging
Deze methode van datavernietiging staat ook wel bekend als shredderen. Harde schijven of andere datadragers zoals tapes, USB-sticks of CD’s worden simpelweg versnipperd. Onze shredder verkleint harde schijven tot deeltjes van 9 – 11 mm wat overeenkomst met de snippergrootte uit DIN66399 – H5.

Meer over mechanische vernietiging

Offerte aanvragen

Datavernietiging op locatie

Heeft jouw organisaties zulke strikte beveiligingsmaatregelen, dat datadragende hardware het terrein niet mag verlaten. Whale IT Recycling biedt een oplossing voor datavernietiging op jouw locatie. We kunnen harde schijven ter plaatse vernietigen met onze mobiele shredder, vanaf vijfhonderd stuks. Met onze flexibele aanpak hou je de volledige controle over het proces, en de beveiliging van jouw gegevens. De datavernietiging voldoet aan de hoogste normen. En doordat de datadragende hardware veilig op jouw terrein blijft, worden de risico’s van externe verplaatsing uitgesloten.

Onze verantwoordelijkheid, jouw gemoedsrust

Wij snappen dat jouw gegevens van onschatbare waarde zijn. We nemen de verantwoordelijkheid voor datavernietiging dan ook uiterst serieus. Jij kunt je met een gerust gevoel concentreren op je kerntaken. Wij zorgen dat jouw gegevens veilig en AVG-conform worden vernietigd, zodat je bedrijf is beschermd tegen dataveiligheidsrisico’s.

Neem contact met ons op

Neem contact met ons op

Contact

Veelgestelde vragen over datavernietiging

Waarom is datavernietiging belangrijk?

Ben ik wettelijk verplicht om data te vernietigen?

Hoe kan ik zelf data vernietigen?