Exclusief voor bedrijven en instellingen

Oude laptops laten opkopen

Vraag om een gratis waardebepaling en laat je oude zakelijke laptops opkopen. Standaard inclusief gecertificeerde datavernietiging. Geef laptops een tweede leven.

Gratis waardebepaling
Inclusief gecertificeerde datavernietiging
Laptops opkopen met datavernietiging

Verkoop laptops voor hoge restwaarde

Whale IT Recycling is een opkoper van laptops, onze service sluit perfect aan bij de behoefte van bedrijven. Heeft jouw bedrijf een partij oude of ongebruikte laptops die niet meer worden gebruikt? Whale IT Recycling koopt laptops op die tot wel acht jaar oud zijn. Laptops worden gecertificeerd datavrij gemaakt, volledig nagekeken en gerefurbished om daarna opnieuw te kunnen worden gebruikt door een volgende eigenaar. Helemaal circulair dus.

Gratis waardebepaling oude laptops

Als je oude of afgeschreven laptops laat opkopen door Whale IT Recycling ontvang je een hoge restwaarde. Wil je weten wat jouw oude laptops waard zijn? Maak dan gebruik van onze gratis waardebepaling. De waarde van afgeschreven laptops wordt bepaald aan de hand van een aantal factoren:

  • Merk en model
  • Leeftijd
  • Specificaties zoals CPU, RAM en opslag
  • De technische en optische staat

Stuur ons een lijst van de oude laptops die je wilt laten opkopen en ontvang binnen twee werkdagen onze waardebepaling. Je kunt hiervoor ook onze hardware inventarisatielijst gebruiken. Naast laptops kopen wij ook alle andere soorten oude IT-hardware op, zowel voor hergebruik als recycling. Je kunt dus in een keer van al je oude IT-assets af.

Heb je geen tijd of zin om een lijst te maken? Geen probleem, stuur ons dan wat foto’s van de laptops. Maak hierbij foto’s van het complete apparaat en van de achterkant waarop de gegevens over het merk, model etc. zichtbaar zijn. Op deze manier kunnen wij alsnog een goede waardebepaling doen.

Exclusief voor bedrijven en instellingen

Laptops opkopen

Zakelijke laptops laten opkopen door Whale IT Recycling is zo gedaan, bekijk ons stappenplan hieronder. Heb je hulp nodig? Neem dan gerust even contact op.

1. Gratis waardebepaling

Natuurlijk wil je weten wat jouw oude zakelijke laptops waard zijn. Stuur ons daarom zo veel mogelijk informatie via een lijst of een duidelijke omschrijving met wat foto’s.

2. Ophaalservice

Als onze opkoopprijs naar wens is, maken we meteen een afspraak om jouw oude laptops op te halen. We zorgen zelf voor verpakkingsmateriaal om de laptops veilig te vervoeren.

3. Laptops datavrij maken

Als jouw oude laptops aankomen op onze locatie worden deze eerst gecontroleerd en volledig datavrij gemaakt met gecertificeerde wissoftware van Certus Software.

4. Rapportage en vernietigingsverklaring

Je ontvangt altijd een helder overzicht van de laptops die je hebt meegegeven en gecertificeerde datavernietiging met verklaring is bij Whale IT Recycling altijd inbegrepen.

5. Snelle betaling

Je ontvangt onze inkoopfactuur met daarop gespecificeerd wat we hebben afgesproken. We maken het bedrag vervolgens binnen een paar dagen over.

Online offerte aanvragen
Hardware opkopen - refurbishment

Jouw privacy, onze prioriteit

Jouw oude zakelijke laptops kunnen veel privacy- of bedrijfsgevoelige informatie bevatten. Het wissen van deze data met gecertificeerde wissoftware is daarom standaard in de prijs inbegrepen wanneer we een bod doen. Naast de data op de harde schijf verwijderen wij ook alle andere bedrijf herleidbare gegevens, zoals stickers met namen, asset tags of logo’s. Als wij jouw oude laptop een nieuw leven geven is deze dus gegarandeerd weer helemaal anoniem.

Laat je de harde schijf liever versnipperen?
Hoewel het wissen van een harde schijf een betrouwbare methode is om data volledig te vernietigen geven sommige van onze klanten de voorkeur aan het volledig shredderen oftewel versnipperen van de harde schijf. In dezelfde beveiligde ruimte als waar harde schijven worden gewist, beschikken wij ook over een eigen shredder, speciaal ontworpen voor het vernietigen van harde schijven.

Onze shredder verkleind harde schijven tot deeltjes van slechts 9 tot 11 millimeter. Dit komt overeen met veiligheidsklasse H5 uit DIN66399 en is daarmee geschikt voor bedrijven zoals banken of ziekenhuizen. Bij deze klasse is het namelijk onmogelijk om data nog terug te winnen, zelfs niet met hele dure, hoogstaande laboratoriumtechnieken.

Omdat een laptop niet werkt zonder harde schijf, moeten wij deze vervangen met een harde schijf uit onze voorraad. Houdt daarom rekening met een lagere inkoopprijs van je oude laptops.

Gecertificeerde wissoftware

Voor het wissen van harde schijven gebruiken wij gecertificeerde software van Certus Erasure. Met deze software wordt data 100% gewist. Daarnaast verifieert de software of het proces succesvol is verlopen en wordt er een uitgebreid ‘Data Erasure Report’ gegenereerd. Zo kun je er gerust op zijn dat jouw data helemaal AVG-proof is vernietigt.

Snippers van 9 tot 11 milimeter

Harde schijven zorgeloos vernietigd

Kan je laptop niet gewist worden of heb je liever dat we je harde schijf fysiek vernietigen? Bekijk hier hoe wij dat doen. Je ziet het zelf, het is onmogelijk om hierna nog data terug te winnen.

Doneren zakelijke laptops

Wil je echt wat goeds doen met jouw afgeschreven zakelijke laptops? Overweeg dan om de opbrengst te doneren. Whale IT Recycling is vriend van het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis. Wij dragen dit prachtige doel een enorm warm hart toe vanwege de impact die hier wordt gemaakt op de jonge levens van kleine patiëntjes. Het Sophia Kinderziekenhuis draait voor een groot deel op donaties van gulle bedrijven. Met deze donaties wordt het ziekenhuis écht kindvriendelijk gemaakt, zodat zieke kinderen zo min mogelijk bijblijft van een nare periode in hun leven en zodat ze zoveel mogelijk echt kind kunnen blijven.

Wil jij je oude IT weer écht waardevol maken? Doneer het dan aan het Sophia Kinderziekenhuis. Kies je voor deze optie dan verhogen wij jouw opbrengst met 10%! Alle donaties zijn terug te vinden op onze actiepagina.

De waarde van laptops daalt snel

Laat laptops niet verstoffen

We zien vaak dat bedrijven lang wachten met het verkopen van oude laptops. Dat is erg jammer, want de waarde daalt erg snel. Dit zijn wat vuistregels over de waarde van oude laptops.

Wat is mijn oude laptop waard?

Leeftijd 1 tot 3 jaar
De laptops zijn zeer jong en kunnen vrijwel altijd worden hergebruikt. De restwaarde is relatief hoog.

Leeftijd 3 tot 8 jaar
De laptops zijn nog steeds relatief jong maar de waarde is inmiddels al flink gedaald. Hergebruik is bijna altijd mogelijk.

Ouder dan 8 jaar
De laptops zijn inmiddels wat verouderd. In veel gevallen is hergebruik nog steeds mogelijk, maar de restwaarde is aanzienlijk lager. Laptops met een lage aanschafwaarde zijn vaak niet meer interessant.

Laptops inleveren PGS 37-2

Veelgestelde vragen over laptops opkopen

Hoe wordt de waarde van oude laptops bepaald?

Koopt Whale IT Recycling ook laptops van particulieren?

Een aantal van mijn oude laptops zijn kapot, koopt Whale deze ook?