Computers opkopen

Verkoop oude zakelijke computers voor een hoge restwaarde.

Waarom Whale IT Recycling

 • Hoge restwaarde, snelle betaling
 • Combineren met datavernietiging
 • Volledig gecertificeerde opkoper
Computers opkopen

Opkoper oude computers

Is het tijd om over te stappen op nieuwe computers of heeft jouw bedrijf ingespeeld op de trend van thuiswerken door computers in te wisselen voor laptops? Laat de oude computers opkopen door Whale IT Recycling, zo kunnen jouw oude computers opnieuw worden gebruikt en ontvang je nog een mooie restwaarde. Computers laten opkopen is niet alleen heel erg duurzaam maar dus ook financieel interessant.

Heb jij een grote partij oude computer die je wilt laten opkopen? Stuur ons de informatie van jouw oude partij computers en ontvang direct een prijsindicatie! Je kunt contact opnemen via het contactformulier of stuur ons wat foto’s via Whatsapp.

Computers ophaaldienst

Wat leveren jouw oude computers nog op?

Wanneer we computers opkopen, bepalen we de waarde aan de hand van de specificaties van de hardware. De belangrijkste indicatoren van de waarde zijn:

 • De leeftijd van de computers
 • De specificaties (CPU/RAM/HDD/SSD)
 • Merk en model
 • Technische en optische staat

Geen zorgen, het is helemaal niet moeilijk om deze informatie aan te leveren. Je kunt zelf een lijst aanleveren of je kunt gebruik maken van onze hardware inventarisatielijst. Is dit toch iets te technisch? Geen probleem! We kunnen ook een bod doen voor het opkopen van de computers, op basis van een omschrijving en, bij voorkeur, enkele foto’s.

Is een prijs voorafgaand aan het ophalen van je oude zakelijke computers voor jou niet relevant? Dan ontvang je na verwerking van ons een registratielijst.

Hoe wij werken

Gratis waardebepaling

We doen een gratis waardebepaling op basis van de informatie die je aanlevert. Stuur een lijst of een omschrijving met wat foto’s. Gebruik eventueel ons inventarisatiebestand of stuur foto’s via Whatsapp.

Afspraak ophaalservice

Als ons bod bevalt, maken we een afspraak om de computers op te halen. Dit kan binnen een paar dagen en wij zorgen voor alle benodigde verpakkingsmaterialen.

Verwerking

Na binnenkomst op onze locatie worden jouw computers gecontroleerd en datavrij gemaakt. Dit betekent dat we jouw harde schijven wissen of vernietigen.

Vernietigingsverklaring

Je ontvangt een helder (data-)vernietigingscertificaat en een rapportage van alle hardware die wij van jou hebben opgekocht.

Snelle betaling

We sturen een inkoopfactuur met daarop precies wat we hebben afgesproken. Het bedrag maken we daarna snel naar je over.

Data wissen van computers

Computers opkopen en dataveiligheid

Oude computers staan vaak tjokvol met belangrijke of gevoelige informatie van jouzelf, en je bedrijf of het bedrijf waar je werkt. Het veilig wissen van jouw data is daarom onze hoogste prioriteit. Als wij computers opkopen is het wissen van de harde schijf of SSD standaard inbegrepen. Dit doen we met gecertificeerde Certus Software. Als we klaar zijn met jouw computers dan is alle data 100% vernietigd. Dit tonen we aan met een ‘Certified Data Erasure Report’ een uitgebreid document waarop alle hardware en datadragers zichtbaar zijn en waarop wordt vermeld hoe de data is gewist en of het proces succesvol is verlopen.

 

Snippers van 9 tot 11 millimeter

Shredderen in plaats van wissen

Bevatten jouw oude computer veel gevoelig data en wil je liever dat we jouw harde schijven of SSD’s uit de computers verwijderen en versnipperen? Geen probleem. We beschikken over een eigen shredder die speciaal is ontworpen voor het vernietigen van harde schijven. Datadragers worden versnipperd tot deeltjes van maar 9 tot 11 millimeter, echt kapot dus!

Bij het opkopen van computers in combinatie met fysieke vernietiging van datadragers daalt helaas wel de waarde van de computers omdat wij de datadrager moeten vervangen. Voordat wij de computers weer voor hergebruik in kunnen zetten zullen er nieuwe datadragers moeten worden ingebouwd, wat kosten met zich mee brengt.

Waarom Whale IT Recycling

 • Gratis waardebepaling, binnen 48 uur.
 • Hoge restwaarde.
 • Altijd in combinatie met gratis gecertificeerde datavernietiging.
 • Gemakkelijke ophaaldienst, je hoeft zelf niets te doen.
 • Heldere factuur, snelle betaling.
 • Volledig vergund en gecertificeerd.

Vraag online een offerte aan

Gebruik de online module om direct online een offerte op te vragen.
Offerte aanvragen

Oude computers doneren

Wil jij jouw oude computers weer écht waardevol maken? Je kunt jouw oude computers doneren aan een goed doel. En niet zomaar een! Whale IT Recycling is vriend van het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis, hier kunnen ze de restwaarde van jouw oude computers heel goed gebruiken. Het Sophia Kinderziekenhuis draait voor een groot deel op donaties voor de financiering van onderzoek, de aanschaf van nieuwe apparatuur en het ontwikkelen van nieuwe technieken om kleine patiëntjes zich weer kind te laten voelen. Zelfs tijdens een zware en moeilijke periode van hun leven. Kies je ervoor om oude computers te doneren, dan verhogen wij de opbrengst met 10%!

Computer refurbishen

Wat gebeurd er met de computers die wij opkopen?

Computers worden meestal niet vervangen omdat ze kapot zijn en niet meer werken, maar vaak omdat nieuwere varianten sneller en beter zijn. Dit is ook nodig gezien de applicaties die veel bedrijven gebruiken ook steeds zwaarder worden. Helaas leidt dit wel tot een aanzienlijke en snelle toename van elektronisch afval, oftewel E-Waste.

Hoewel het onvermijdelijk is dat computers op den duur worden afgeschreven, is het belangrijk om dit op een zo verantwoord mogelijke manier te doen. Laat je jouw computers opkopen door Whale IT Recycling, dan krijgen deze apparaten een tweede leven. Dit is niet alleen goed voor het milieu en jouw portemonnee maar ook voor mensen in armere landen waar vaak geen geld is voor de nieuwste computers. Nadat computers volledig door ons zijn nagekeken en soms gerepareerd of geüpgraded zijn, kunnen ze weer worden ingezet in landen waar de standaarden voor computers lager zijn dan in Nederland en waar mensen niet over de mogelijkheid beschikken om nieuwe computers aan te schaffen.

WEEELABEX-gecertificeerd

Computers opkopen combineren met recycling

Meestal worden oude computers en overige hardware een tijdje opgespaard binnen een bedrijf. Vaak is het dan ook zo dat niet alle computers en toebehoren nog geschikt zijn om op te kopen. Whale Recycling is WEEELABEX-gecertificeerd voor het recyclen van elektronica. Het is daarom mogelijk om het opkopen van computers te combineren met het recyclen van elektronica en toebehoren. Als wij computers komen ophalen nemen we gratis alle toebehoren zoals kabels, printers, toetsenborden en verouderde apparatuur mee om deze verantwoord te recyclen. Op deze manier kunnen waardevolle grondstoffen worden teruggewonnen.

WEEELABEX-gecertificeerde IT-Recycling

Veelgestelde vragen over computers opkopen

Welke computers komen in aanmerking om op te kopen door Whale IT Recycling?

Wat zijn oude computers waard?

Welke informatie moet ik aanleveren om computers op te laten kopen?