Hardware opkopen

Waarom Whale IT Recycling?

 • Maximale restwaarde
 • AVG-proof datavernietiging
 • Logistiek gemak
hardware opkopen

Hardware opkopen

Bij Whale IT Recycling nemen we je graag de zorg voor oude IT-hardware uit handen. We kunnen je helpen bij het verkopen, recyclen of zelfs doneren van deze apparatuur. Geheel volgens onze missie: ” Whale take care of IT ” Daarmee bieden wij je een volledig zorgeloze ervaring, bij het beheren van je IT-assets.

 • Maximale restwaarde
  Verkoop van de IT-hardware aan ons, levert je maximale restwaarde op.
 • AVG-proof datavernietiging
  Whale weet als geen ander hoe belangrijk gegevensbeveiliging is. Daarom zorgen we voor AVG-proof datavernietiging. Wij kunnen in eigen beheer data wissen, maar ook harde schijven shredderen.
 • Logistiek gemak
  De logistiek rondom het afvoeren van IT-hardware kan een behoorlijke uitdaging zijn. Dat werk nemen wij je uit handen, door alles te komen ophalen. We brengen zelf de materialen mee om de hardware te verzamelen en te verpakken.
 • Combinatiemogelijkheden
  Het opkopen van hardware kan bij Whale eenvoudig worden gecombineerd met andere diensten zoals recycling, datavernietiging, of zelfs (gedeeltelijke) ontruiming van je ruimtes. Wij passen onze dienstverlening aan jouw behoeften aan.
 • Bijdragen aan de circulaire economie
  Door je IT-hardware te verkopen aan Whale, draag je bij aan de circulaire economie. We streven ernaar om bij het recyclen de IT-assets op een verantwoorde en duurzame manier te beheren. Op die manier wordt de levensduur van deze apparatuur verlengd en worden grondstoffen zo veel mogelijk teruggewonnen.

IT Asset Disposition (ITAD)

Ooit komt er een einde aan de levenscyclus van oude IT-hardware zoals computers, servers, laptops, smartphones, printers en andere apparatuur. Het beheren van het proces dat dan volgt, wordt ook wel IT Asset Disposition of IT Asset Decomissioning genoemd. Vaak afgekort tot ITAD.

ITAD omvat alle belangrijke handelingen in dit proces. Denk aan het verwijderen of vernietigen van gegevens. Maar ook het controleren, repareren en hergebruiken van apparaten en onderdelen. Of het verantwoord recyclen van de hardware, als hergebruik niet mogelijk is.

Het doel van ITAD is om op een duurzame én veilige manier om te gaan met oude IT-hardware. Zo is de integriteit van data beschermd, zonder risico op inbreuken op de beveiliging. Tegelijk wordt op verantwoorde wijze omgegaan met elektronica, door economische én ecologische impact te minimaliseren.

De uitvoering van al deze handelingen gaat altijd op zo’n manier, dat wordt voldaan aan milieunormen en wettelijke voorschriften.

De waarde van oude hardware

De waardebepaling van oude IT-hardware kan complex zijn, omdat verschillende factoren van invloed zijn op de prijs. Het type hardware, de specificaties, de hoeveelheid maar ook de huidige marktomstandigheden spelen allemaal een belangrijke rol. In het algemeen kunnen we echter wel enkele richtlijnen bieden. Jongere hardware heeft normaal gesproken een hogere waarde.

Vooral IT-apparatuur tot drie jaar oud, behoudt meestal een aanzienlijke waarde en is zeer interessant voor hergebruik. Apparatuur tot vijf jaar oud is altijd nog herbruikbaar, maar de prijs ligt aanzienlijk lager. Afhankelijk van de specificaties kan nog oudere hardware ook interessant zijn, maar de prijzen dalen dan snel.

Neem contact met ons op

Maak écht impact met jouw oude hardware

Bij Whale IT Recycling geloven we in het delen van succes, en in het maken van een positieve impact op de maatschappij. Daarom juichen wij de mogelijkheid toe om de waarde van je hardware te doneren! Dit kan aan een door jezelf gekozen doel. Wil je een lokale liefdadigheidsinstelling ondersteunen of een specifiek project sponsoren? Dat is allemaal mogelijk. We zorgen ervoor dat de waarde van je hardware naar het doel van jouw keuze gaat.

We hebben ook een mooi alternatief: de waarde van je hardware schenken aan het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis. Wij zijn er trots op om ons vriend te mogen noemen van dit enorm belangrijke deel van het ziekenhuis. Wanneer je voor deze optie kiest, verhoogt Whale de opbrengst met nog eens 10%. Op deze manier kunnen we samen een verschil maken in het leven van kinderen die onze steun het hardst nodig hebben. Bij Whale IT Recycling willen we niet alleen jouw oude IT-hardware efficiënt beheren, maar ook een positieve impact maken. Laten we het verkopen en afvoeren van die apparatuur niet alleen zorgeloos, maar ook betekenisvol maken!

Neem contact met ons op

Contact