Hardware opkopen

Exclusief voor bedrijven en instellingen

Geef hardware een tweede leven

 • De hoogste restwaarde
 • Hergebruik is duurzamer dan recycling
 • Inclusief AVG-proof datavernietiging
 • Gratis waardebepaling en inventarisatie
data-vernietigen whale it
Zorgeloos en transparant

Hardware opkopen

We nemen je graag de zorg voor oude IT-hardware uit handen. We kunnen je helpen bij het verkopen, recyclen of zelfs doneren van deze apparatuur. Geheel volgens onze missie: ” WHALE take care of IT ” Daarmee bieden wij je een volledig zorgeloze ervaring, bij het beheren van je IT-assets.

 • Maximale restwaarde
  Verkoop van IT-hardware levert de maximale restwaarde op.
 • Gecertificeerde datavernietiging
  Gegevensbeveiliging is de hoogste prioriteit. Pas wanneer jouw data is vernietigd gaan wij verder met ons proces.
 • Logistiek gemak
  Wij kunnen oude hardware bij je ophalen en nemen indien gewenst zelf verpakkingsmateriaal mee. We kunnen hardware zelfs inzamelen vanaf de werkplekken.
 • Combinatiemogelijkheden
  Het opkopen van hardware kan bij Whale eenvoudig worden gecombineerd recycling, datavernietiging, of zelfs (gedeeltelijke) ontruiming van je ruimtes. Zo heb je maar één aanspreekpunt.
 • Bijdragen aan de circulaire economie
  Door je IT-hardware te verkopen aan Whale, draag je bij aan de circulaire economie. Geschikte hardware wordt na een grondige check (en soms upgrade) opnieuw ingezet. De rest wordt gecertificeerd en hoogwaardig gerecycled.
Computer refurbishen
Het einde van de IT-lifecycle

IT Asset Disposition (ITAD)

Ooit komt er een einde aan de levenscyclus van oude IT-hardware zoals computers, servers, laptops, smartphones, printers en andere apparatuur. Het beheren van het proces dat dan volgt, wordt ook wel IT Asset Disposition of IT Asset Decomissioning genoemd. Vaak afgekort tot ITAD.

Wat is ITAD?
ITAD omvat alle belangrijke handelingen in dit proces. Denk aan het verwijderen of vernietigen van gegevens. Maar ook het controleren, repareren en hergebruiken van apparaten en onderdelen. Of het verantwoord recyclen van de hardware, als hergebruik niet mogelijk is.

Het doel van ITAD is om op een duurzame én veilige manier om te gaan met oude IT-hardware. Zo is de integriteit van data beschermd, zonder risico op inbreuken op de beveiliging. Tegelijk wordt op verantwoorde wijze omgegaan met elektronica, door economische én ecologische impact te minimaliseren.

Whale helpt bedrijven bij de uitvoering van al deze handelingen op zo’n manier, dat wordt voldaan aan milieunormen en wettelijke voorschriften.

Data wissen van computers

Gratis waardebepaling oude hardware

De waardebepaling van oude IT-hardware kan complex zijn, omdat verschillende factoren van invloed zijn op de prijs. Het type hardware, de specificaties, het gewicht maar ook de huidige marktomstandigheden spelen allemaal een belangrijke rol. Over het algemeen kunnen we echter wel enkele richtlijnen bieden.

Jongere hardware heeft normaal gesproken een hogere waarde. Vooral IT-apparatuur tot drie jaar oud, behoudt meestal een aanzienlijke waarde en is zeer interessant voor hergebruik. Apparatuur tot vijf jaar oud is altijd nog herbruikbaar, maar de prijs ligt aanzienlijk lager. Oudere hardware kan ook interessant zijn, maar de prijzen dalen dan snel.

Hardware opkopen - refurbishment

Zo bepalen wij de waarde van oude hardware

Wij maken het proces van waardebepaling zo eenvoudig mogelijk voor onze klanten:

 • Zelf aangeleverde lijst
  Je kunt zelf een lijst met hardware en specificaties aanleveren. Hoe meer informatie je verstrekt, hoe nauwkeuriger onze waardebepaling zal zijn.
 • Invulformulier hardware inventarisatie
  Nog makkelijker is ons invulformulier dat je kunt downloaden. Jij vult alle relevante informatie in, stuurt het naar ons en wij zorgen voor de rest.
 • Snel en eenvoudig met foto’s
  Geen zin of tijd om alle hardware te inventariseren? Geen probleem! Zorg voor een paar duidelijke foto’s van de apparatuur en stuur ze via e-mail of onze Whatsapp-service. Als je de merknaam en modellen weet, kun je die meesturen. Op basis hiervan doen wij jou een geheel vrijblijvend een bod.

Het verlengen van de levensduur van jouw oude hardware is de meest duurzame keuze!

Maak écht impact met jouw oude hardware

Donatie van oude hardware

Wij geloven we in het delen van succes, en in het maken van een positieve impact op de maatschappij. Daarom juichen wij de mogelijkheid toe om de waarde van je hardware te doneren! Dit kan aan een door jezelf gekozen doel. Wil je een lokale liefdadigheidsinstelling ondersteunen of een specifiek project sponsoren? Het is allemaal mogelijk. We zorgen ervoor dat de waarde van je hardware naar het doel naar keuze gaat.

Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis
Kun je niet kiezen? Wij hebben een prachtig doel: de waarde van je hardware schenken aan het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis. Wij zijn er trots op om ons vriend te mogen noemen van dit enorm belangrijke deel van het ziekenhuis. Wanneer je voor deze optie kiest, verhoogt Whale de opbrengst van jouw oude hardware met nog eens 10%! Op deze manier kunnen we samen een verschil maken in het leven van kinderen die onze steun het hardst nodig hebben. We willen niet alleen jouw oude IT-hardware efficiënt beheren, maar ook een positieve impact maken. Laten we het verkopen en afvoeren van die apparatuur samen niet alleen zorgeloos, maar ook betekenisvol maken!

Direct offerte aanvragen

Gebruik onze online module om direct een offerte aan te vragen.
Offerte aanvragen

Veelgestelde vragen over hardware opkopen

Kopen jullie alle soorten elektronica hardware op?

Koopt Whale IT Recycling hardware op van particulieren?

Moet hardware in werkende conditie zijn om te laten opkopen?