Gecertificeerd, vertrouwd, duurzaam

Oude laptops recyclen

WEEELABEX-gecertificeerd oude laptops recyclen met hoge recyclingpercentages. Mogelijk om te combineren met gecertificeerde datavernietiging.

WEEELABEX-gecertificeerd
Duurzame en sociale verwerking

Lever je oude laptops in bij Whale IT Recycling

Wil je als bedrijf een partij oude laptops inleveren om te recyclen? Whale IT Recycling is een gecertificeerd specialist in inzamelen en recyclen van oude zakelijke laptops. Laat je oude laptops ophalen door onze ophaaldienst of kom je laptops inleveren bij onze locatie in Rotterdam. Hier staat ons team specialisten klaar om jouw oude laptops te recyclen, je harde schijven te wissen of te vernietigen.

Waarom je oude laptops inleveren bij Whale IT Recycling?
Oude of gebruikte zakelijke laptops kun je het beste inleveren om te laten recyclen. Deze apparaten bevatten namelijk veel belangrijke en schaarse metalen die na recycling als grondstof kunnen dienen voor nieuwe apparaten. Daarnaast hebben oude laptops ook gevaarlijke onderdelen, zoals de batterij en het scherm, die stoffen bevatten die het milieu kunnen schaden. Om schade aan het milieu te voorkomen is het belangrijk om oude laptops bij een WEEELABEX-gecertificeerd bedrijf, zoals Whale IT Recycling in te leveren. Wij gaan niet alleen op een verantwoorde manier met jouw gevoelige data om, maar ook met afvalstoffen die schadelijk kunnen zijn voor het milieu.

Geef oude laptops een tweede leven

Zijn jouw laptops jonger dan 8 jaar? Werken ze nog prima, maar zijn ze vervangen door nieuwere modellen? Dan zijn ze mogelijk geschikt om op te laten kopen  door Whale IT Recycling. In dit geval betalen wij geen prijs per kilogram voor je oude laptops, maar we kopen ze als werkend product voor een hogere prijs per stuk. Je afgeschreven laptops worden vervolgens volledig nagekeken, data vrij gemaakt en weer op de markt gebracht. Helemaal circulair dus!

Vraag direct een offerte aan

Online offerte aanvragen

Waarom is een oude laptop geld waard?

Een laptop bevat waardevolle (edel)metalen die door recycling kunnen worden teruggewonnen, oude laptops kunnen dus zeer waardevol zijn! Om alle waarde uit laptops te halen is het belangrijk dat deze op een goede manier worden gerecycled. Bij Whale IT Recycling doen we dit door middel van handmatige demontage. Door oude ingeleverde laptops handmatig te demonteren kunnen we de gevaarlijke onderdelen afgescheiden en worden de verschillende componenten uit elkaar gehaald. De accu en het scherm worden afgevoerd naar andere gespecialiseerde recyclingbedrijven en de printplaat wordt bij een raffinaderij verwerkt om edelmetalen zoals goud en zilver terug te winnen.

Dit is hoe het werkt...

Oude laptops inleveren

Oude zakelijke laptops inleveren bij Whale Recycling is heel eenvoudig, volg voor het inleveren van jouw oude laptops de onderstaande stappen. Kom je er niet uit? Neem dan gerust contact op via telefoon of WhatsApp, we helpen je graag op weg.

Inventarisatie oude laptops

Stuur ons een lijst, beschrijving of gewoon wat foto’s van de oude laptops die je wilt inleveren. We nemen ook alle andere soorten IT-hardware en randapparatuur zoals opladers in.

Ontvang een voorstel

Op basis van de informatie die je hebt aangeleverd ontvang je van ons een voorstel.

Ophalen of inleveren

Als je akkoord gaat met ons voorstel maken we een afspraak met je om je partij laptops op te halen. Als het je voorkeur heeft om zelf te komen inleveren kan dit natuurlijk ook!

Inkoopfactuur en betaling

We wegen al de oude laptops en eventueel andere hardware die door jou worden ingeleverd en vermelden iedere weging op onze factuur. Deze betalen we binnen een paar dagen aan je uit.

Certificaat verantwoorde verwerking

Als bewijs dat je jouw oude laptops verantwoord hebt afgevoerd sturen we je een certificaat van verantwoorde verwerking.

Neem contact op
harde - schijf - vernietigen - Whale - Recycling

AVG-proof datavernietiging

Oude laptops kunnen vol staan met gevoelige data van jouw bedrijf of met persoonlijke data van de medewerker die de laptop heeft gebruikt. Het is daarom belangrijk om deze data vakkundig te vernietigen. Whale IT Recycling is gespecialiseerd in het vernietigen van harde schijven, SSD’s en andere elektronische datadragers. We beschikken over een eigen shredder die deze datadragers versnipperd tot deeltjes van 9 tot 11 millimeter. We verstrekken standaard een vernietigingsverklaring met serienummerregistratie. Helemaal AVG-proof.

Ophaaldienst voor oude laptops

Maak gebruik van onze ophaaldienst voor oude laptops en andere afgeschreven IT-hardware. Onze ophaaldienst is gratis vanaf 200kg oude elektronica (m.u.v. printers en beeldschermen). Vanaf deze hoeveelheid kunnen wij de kosten voor het ophalen betalen uit de restwaarde van de hardware die we inzamelen. Heb je grotere hoeveelheden? Dan houd je er meestal een mooie opbrengst aan over! Om een goede inschatting te kunnen maken, vragen wij jou om duidelijk te omschrijven wat je op wil laten halen. Bij voorkeur aangevuld met foto’s.

Maak je oude laptops weer écht waardevol

Oude laptops doneren

Zijn je oude zakelijke laptops boekhoudkundig helemaal afgeschreven? Door ze te doneren, maak je ze weer écht waardevol. Whale IT Recycling is namelijk vriend van Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis. Doneer jij de restwaarde van je oude laptops via onze actiepagina, dan verhogen wij de opbrengst met 10%. Het Sophia Kinderziekenhuis gebruikt gulle donaties voor het ontwikkelen van kindvriendelijke behandelingen. Hierdoor kunnen de kleine patiëntjes in het Sophia, zich ook tijdens deze vervelende periode in hun leven, gewoon kind kunnen blijven voelen. Bekijk onze actiepagina voor meer informatie.

Waaruit bestaat een oude laptop?

Benieuwd wat voor materialen (oftewel grondstoffen) er in een gemiddelde laptop zitten? In onderstaand overzicht laten we je zien wat er in een oude laptop zit. Ongeveer de helft van alle materialen uit een laptop kunnen worden teruggewonnen. De oude laptops worden echter voor meer dan 99% nuttig toegepast. Sommige niet-recyclebare materialen worden namelijk verbrand, waarmee energie wordt opgewekt.

  • Moederbord – 15,0%
  • Beeldscherm – 29,0%
  • CD Drive – 6,0%
  • Aluminium – 2,0%
  • Kabel – 1,0%
  • Accu (lithium-ion) – 13,0%
  • IJzer – 4,0%
  • Harde schijf – 1,0%
  • Kunststoffen – 29,0 %